U Rimu preminuo Carlo Steinfl, vjernik laik, prevoditelj i suradnik na kauzi sv. Nikole Tavelića

U rimskoj bolnici Gemelli, u utorak 6. travnja u 89. godini života preminuo je Carlo Steinfl, vjernik laik, suradnik na kauzi proglašenja svetim Nikole Tavelića.

Carlo Steinfel rođen je 23. svibnja 1932. u Vinkovcima, ali je najveći dio svoga života proveo u Rimu. Bio je oženjen i otac četvero djece. Po struci je bio diplomatski prevoditelj i sudski tumač, savjetnik, stručni prevoditelj i tumač Građanskog i Kaznenog suda u Rimu i diplomatskih predstavništava.

Dugi niz godina radio je na talijanskoj državnoj televiziji RAI. Bio je član udruge RAI Senior i počasni član Talijanskog udruženja prevoditelja i tumača.

Tijekom svoje duge profesionalne karijere vršio je službu sudskog tumača i prevoditelja službenih dokumenata na brojnim zadacima. Između ostaloga surađivao je i s papama sv. Pavlom VI. i sv. Ivanom Pavlom II, te s kardinalom Franjom Šeperom tijekom njegove dugogodišnje službe prefekta Kongregacije za nauk vjere. U doba II. Vatikanskog koncila bio je prevoditelj mnogim našim biskupima. Aktivno je pomagao kao tumač i prevoditelj na kauzi za proglašenje svetim Nikole Tavelića. Surađivao je također i s Vijećem ministara Republike Italije, Kvirinalom – Uredom predsjednika Republike Italije, Parlamentom Republike Italije, raznim sveučilištima i drugim državnim i međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Rimu. Kao prevoditelj i novinar, osim na RAI-ju radio je i surađivao i s drugim medijima: ANSA, Mediaset i Vatikanski radio.

Rado je dolazio u Hrvatsku crkvu sv. Jeronima u Rimu i bio povezan s Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima. Za njegove zasluge prema Svetoj Stolici papa Pavao VI. odlikovao ga je Ordenom sv. Grgura Velikog.

Pogreb će biti u petak 9. travnja u 11:30 sati u župnoj crkvi Nostra Signora di Bonaria u Ostiji, gdje je pokojnik živio sa svojom suprugom Mariafelice Reich.