U crkvi sv. Jeronima sveta Misa i koncert duhovne glazbe prigodom ulaska Hrvatske u Europsku Uniju (2)

U povodu obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, u nedjelju 30. lipnja u hrvatskoj crkvi Svetog Jeronima u Rimu slavljena je sv. misa koju je predvodio  i propovijedao nadbiskup Dominique Mamberti, vatikanski tajnik za odnose s državama. U koncelebraciji su sudjelovali: msgr. Nikola Eterović glavni tajnik biskupske sinode, msgr. Đuro Hranić  novi đakovačko-osječki nadbiskup metropolit koji je dan prije u bazilici sv. Petra u Vatikanu primio palij od Pape Franje, msgr. Henryk Jagodzinski iz državnoga tajništva Svete Stolice, msgr. Jure Bogdan rektor Zavoda i Crkve sv. Jeronima, profesor i kanonik iz Đakova msgr. Luka Marijanović i dvadesetak svećenika. Liturgijsko pjevanje  animirao je zbor “Coro Polifonico Luigi Colacicchi”. Za orguljama je bio Višeslav Jaklin orguljaš varaždinske katedrale. Pod svetom misom poslužavali su hrvatski bogoslovi monfortanci koji su na studiju u Rimu.

Glazbeni umjetnici iz Hrvatske Nataša Antoniazzo i Višeslav Jaklin, nakon mise održali su u Crkvi koncert sakralne glazbe iz Sjeverne Hrvatske iz 18. stoljeća.

Uz brojne veleposlanike i predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane pri Svetoj Stolici na misi i koncertu bili su i brojni članovi hrvatske zajednice u Rimu. Inicijativu i organizaciju liturgijsko-kulturnoga programa imalo je hrvatsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici na čelu s veleposlanikom Filipom Vučkom.