POHOD RIMSKOME GROBLJU CAMPO VERANO I MOLITVA ZA POKOJNE

Na rimskome groblju Campo Verano i ove godine na svetkovinu Svih svetih svećenici studenti, časne sestre i djelatnici Papinskog Hrvatskog zavoda Sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom mons. Božom Radošem i vicerektorom vlč. Markom Đurinom zajedno su molili na grobovima svojih sunarodnjaka čiji zemni ostatci u vječnome gradu čekaju uskrsnuće mrtvih.

            Molitva je održana najprije kod zavodske grobnice. Nakon otpjevanih psalama i svetih čitanja mons. Radoš pozvao je sve na molitvu za drage pokojne koji su završili svoje ovozemaljsko proputovanje, da ih se sjetimo i da uvijek imamo na umu da ona dobrota koju su iskazivali za ovozemnog života nikada ne može biti zatvorena u jedan ograničeni prostor groba. Naprotiv ona živi i danas, i mi ju osjećamo i baštinimo naglasio je mons. Radoš te stoga trebamo uvijek toga biti svjesni i Bogu na tome zahvaljivati.

            Nakon molitve kod zavodske grobnice svi su se uputili na drugi dio groblja gdje leže posmrtni ostatci sestara Milosrdnica i sestara Kćeri milosrđa te se svi zajedno pomolili za pokoj njihovih duša.

            Članovima zavodske zajednice na groblju Campo Verano  u molitvi su se pridružile i druge sestre Milosrdnice i Kćeri milosrđa te vjernici laici koji žive i djeluju na različitim službama u gradu Rimu.   

Tekst: Bojan Ivešić

Foto: Marko Martić