Pohod groblju Campo Verano u četvrtak 1. studenoga 2012. i molitva za pokojne

Na svetkovinu Svih Svetih, u četvrtak 1. studenoga 2012. pohodit ćemo rimsko groblje „Campo Verano“. Kod Zavodske grobnice, koja se nalazi u predjelu Pincetto Vecchio  Riparto IV, u četvrtak 1. studenoga u 15.00 sati je molitva za sve naše pokojne. Nakon molitve kod zavodske grobnice, kratko ćemo se zaustaviti kod groba gdje je bio pokopan sluga Božji Bonifacije Pavletić iz Kutine. Molitveni spomen za pokojne završit ćemo kod grobova sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga i sestara Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje.

U liturgijskom vodiču – direktoriju Biskupske Konferencije za talijansku pokrajinu Lazio, za Svetkovinu svih Svetih nalazi se tekst upućen svim svećenicima i odgovornima u crkvama i svim vjernicima.

«Neka se obavijeste vjernici o mogućnosti postizanja potpunog oprosta za mrtve, samo jedan put, posjetom jednoj crkvi, moleći Oče naš i vjerovanje. Nakon što su se ispovjedili i pričestili, neka izgovore jednu molitvu na nakanu sv. Oca Pape. Takova mogućnost vrijedi  od podneva 1. studenoga i cijeli naredni dan. Od 1. do 8. studenoga pohodom groblju i moleći za pokojne udjeljuje se potpuni oprost».

U petak 2. studenoga 2012. je dušni dan. Na večernjoj svetoj sv. misi u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima, u 18.30 služiti ćemo sv. misu za sve naše pokojne.