Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Damir Krstičević posjetio Papinski Hrvatski zavod Svetoga Jeronima u Rimu

U srijedu 19. lipnja 2019. u popodnevnim satima, ministar obrane i potpredsjednik vlade Republike Hrvatske Damir Krstičević sa delegacijom posjetio je Papinski Hrvatski zavod Svetoga Jeronima u Rimu i susreo se sa upravom Zavoda, rektorom vlč. Božem Radošem i vicerektorom vlč. Markom Đurinom.

Po dolasku ministar je posjetio Hrvatsku Crkvu Svetoga Jeronima gdje mu je rektor Radoš ukratko predstavio povijest Zavoda i Crkve naglasivši povijesnu važnost institucije te ujedno predstavio projekt trenutne obnove Crkve koji je u tijeku. Nakon obilaska crkve delegacija predvođena ministrom Krstičevićem obišla i je zgradu Zavoda te je upriličeno prigodno druženje u zavodskom salonu na kojem su nazočili i svećenici pitomci Zavoda. Tijekom druženja rektor Radoš i ministar Krstičević razmijenili su prigodne darove. Rektor je zahvalio ministru za posjet i na tome što je držao važnim da u program svoga službenoga posjeta Italiji i Rimu posjeti i drevnu instituciju Zavoda Sv. Jeronima.

Uz ministra i njegovu službenu delegaciju susretu su nazočili gospodin Neven Pelicarić, veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici te djelatnici veleposlanstava Republike Hrvatske pri državi Italiji i pri Svetoj Stolici.

Istoga dana prije podne, izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno ministrom Krstičevićem prisustvovalo je audijenciji kod Svetog Oca u Vatikanu, a nakon toga ministar Krstičević se u Rimu sastao s ministricom obrane Talijanske Republike Elisabettom Trentom, s kojom je razgovarao o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Italije.

Tekst: Bojan Ivešić

Foto: Damir Šehić