Marinko Čavara, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine posjetio Zavod sv. Jeronima

U srijedu 13. ožujka 2024., predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara posjetio je Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski Zavod sv. Jeronima. S njim su bili i drugi članovi izaslanstva: Marija Ćosić, predstojnica Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, Josip Mravak, savjetnik u Uredu predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, Mirjana Plavčić, ministrica financija u Županiji Središnja Bosna i Božana Petrović, ministrica pravosuđa i uprave u Županiji Središnja Bosna.
Predsjedatelj Čavara, s članovima izaslanstva, sudjelovao je najprije na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Jeronima zajedno s jednom grupom hodočasnika iz Domovine, a potom su se u crkvi i prostorima Zavoda susreli s rektorom Markom Đurinom koji ih je upoznao ukratko s poviješću hrvatskih rimskih ustanova sv. Jeronima i današnjim Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima. Susretu su nazočili i neki svećenici iz Zavoda sv. Jeronima.
Istoga dana, tijekom prijepodneva predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sudjelovao je u Vatikanu na redovitoj općoj audijenciji te se susreo s papom Franjom, a popodne je u Parlamentu Republike Italije imao susret s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Republike Italije Lorenzom Fontanom.

Foto: Ured Predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH