Klapa Neverin u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih ženskih klapa, klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, održala je u subotu 23. rujna koncert u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu. Pred hrvatskom i talijanskom publikom izveli su splet duhovnih pjesama, ponajviše marijanskih, kako onih iz Dalmacije te drugih dijelova Hrvatske tako i nekoliko pjesama iz svjetske duhovne baštine.

Klapu je na kraju koncerta pozdravio vicerektor Zavoda i crkve Marko Đurin, koji je istaknuo kako se u crkvi sv. Jeronima nalazi desetak prikaza bl. Djevice Marije u raznim trenucima njenog života te je nadodao kako je klapa kroz koncert također dotaknula gotove sve te trenutke i nazive kojima se časti Isusova majka u toj crkvi.

Prije samog koncerta, članice klape su sudjelovale i na svetoj misi koju je predvodio njihov sumještanin iz Kaštel Lukšića Ivan Lovrić, donedavni rimski student, uz koncelebraciju Ante Burića, župnika župe sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku te nekoliko svećenika studenata iz Zavoda.

Klapa Neverin djeluje od 2004. godine te ju od osnivanja do danas vodi Antonela Pilić Burić.

Višestruke su pobjednice na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te na brojnim drugim festivalima što ih svrstava među najtrofejnije ženske klape. Dosad su izdale dva nosača zvuka: 2007. godine izdale su svoj prvi CD „Neverin“, a u ožujku 2012. izdaju i drugi „Bogorodici“ koji je duhovne tematike i posvećen Bogorodici.