Hrvatska crkva sv. Jeronima u Rimu okupila redovnice, studente i vjernike laike na korizmenoj duhovnoj obnovi

U nedjelju 17. ožujka 2024. u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održana je korizmena duhovna obnova za redovnice i redovnike, studente i vjernike laike koju je predvodio vlč. Luka Klarica, svećenik Riječke nadbiskupije, član Zavoda sv. Jeronima.
Duhovna obnova započela je duhovnim nagovorom u kojem je vlč. Klarica, nadahnut psalamskim retkom „Čisto srce stvori mi, Bože…“ (Ps 51,12), istaknuo važnost čistoće srca, djela i nakana u životu vjernika, a na osobit način posvećenih osoba.

Govoreći u tom kontekstu o opasnosti taštine, vlč. Klarica naveo je i objasnio nekoliko znakova po kojima je moguće prepoznati radimo li nešto motivirani ljubavlju prema Bogu ili ne. Na kraju nagovora zaključio je kako je temelj vjerničkog života u neprestanom ugađanju Bogu.
Nakon duhovnog nagovora, uslijedila je pobožnost križnoga puta te mogućnost pristupanja sakramentu ispovijedi. Duhovna obnova nastavljena je redovitom nedjeljnom svetom misom. Završetak duhovne obnove obilježila je kratka okrjepa za sve prisutne u prostorima Zavoda sv. Jeronima.

Mišel Kovačević