DUHOVNA OBNOVA U SVETIŠTU SANTA MARIA DEL DIVINO AMORE

U svetištu Santa Maria del Divino Amore u subotu 20. listopada 2018., pitomci Papinskog Hrvatskog Zavoda Sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom don Božom Radošem, imali su duhovnu obnovu na početku nove akademske godine. Duhovnu obnovu predvodio je duhovnik Zavoda p. Mihály Szentmártoni D. I.

 

            Kako je mjesec listopad u cijeloj Crkvi posvećen Blaženoj Djevici Mariji, pater Szentmártoni stavio je naglasak svoga duhovnog nagovora na Majku Božju te na molitvu krunice. U svome nagovoru prikazao je povijest razvoja pobožnosti i molitve krunice, povezao ju sa velikim svecima Crkve koji su u svojim spisima naglašavali važnost te pobožnosti koja je bila nezaobilazna u njihovu svetačkom životu i putu do svetosti. Istaknuo je da „Katolička Crkva molitvu krunice držala je uvijek najčasnijom i najsnažnijom poslije svete mise, što se vidi i po tome što je čak dva mjeseca u godini posebno posvetila Mariji bez obzira na marijanske blagdane kroz crkvenu godinu“. Na kraju je pozvao sve na moljenje krunice u svome duhovnom životu i zaključio razmatranje molitvama koje je papa Franjo uz krunicu posebno preporučio u mjesecu listopadu: Pod obranu se Tvoju utječemo i Sveti Mihaele arkanđele.

            Nakon nagovora Zajednica je slavila Svetu Misu u kapeli Dobroga Pastira koju je predvodio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, a prigodnu propovijed je uputio p. Szentmártoni.

 

Tekst: Bojan Ivešić
Foto: Marko Martić