Duhovna obnova u svetištu „Madonna del Divino Amore“ 23. studenoga 2013.

Prigodom završetka Godine vjere, u subotu 23. studenoga 2013., svećenici studenti Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, predvođeni rektorom msgr. Jurom Bogdanom, pohodili su poznato rimsko svetište Majke Božje Božanske ljubavi „Madonna del Divino Amore“ gdje su održali svoju mjesečnu duhovnu obnovu koju je predvodio zavodski duhovnik o. Mihály Szentmártoni DI.

U svojem nagovoru o. Szentmártoni potaknuo je svećenike da razmišljaju o svojoj vjeri imajući pred sobom lik Krista Kralja. Vjera u Isusa Krista koji je ljudima objavio puninu Božje ljubavi vrhunac je kršćanske vjere, naglasio je duhovnik Szentmártoni. Razloživši nekoliko paradoksa vezano uz Krista Kralja koji je u evanđeljima prikazan kao sudac koji je istovremeno i pastir, kao onaj koji kao ispitanik pred Pilatom zapravo sam postavlja pitanja te konačno kao raspeti na križu koji donosi spasenje i oslobođenje, o. Szentmártoni pozvao je svećenike da nasljeduju Krista u svom životu te tako i oni sami postanu „znakom protivljenja“ u svijetu u kojemu žive.

Nakon nagovora, svećenici su zajedno s vjernicima hodočasnicima sudjelovali na redovitoj svetoj misi u velebnoj crkvi – novom svetištu, koju je predvodio rektor Bogdan, a propovijedao o. Szentmártoni.

Ovom svetom misom svećenici članovi Zavoda sv. Jeronima zaključili su Godinu vjere, koju su započeli također duhovnom obnovom u tom istom omiljenom rimskom svetištu početkom listopada 2012. godine.