Biskupsko ređenje msgr. Jure Bogdana (2)

Msgr. Jure Bogdan, novoimenovani vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, bit će zaređen za biskupa u Splitu, u konkatedralnoj crkvi sv. Petra, u subotu 27. veljače 2016. godine. Sveta misa s obredom ređenja započinje u 11 sati, a može se pratiti u izravnome prijenosu na Hrvatskoj televiziji na Prvome programu, na Hrvatskom katoličkom radiji i na Radio Mariji.

Detaljne organizacijske upute mogu se pronaći na mrežnim stranicama Splitsko-makarske nadbiskupije (http://smn.hr/organizacijske-upute-za-redenje).

Glavni zareditelj je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić. Suzareditelji su zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić i dosadašnji vojni biskup u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac.

Msgr. Jure Bogdan svoju mladu biskupsku misu proslavit će u nedjelju, 28. veljače u 11 sati u splitskoj katedrali Sv. Dujma. Misu će slaviti i u svetištu Gospe Sinjske u ponedjeljak, 29. veljače u 8 sati. Primopredaja u Vojnom ordinarijatu bit će u srijedu, 2. ožujka. U rodnom selu, Donjem Docu sveta misa i proslava bit će u nedjelju, 17. travnja.

Biskupska misa i oproštaj od Zavoda sv. Jeronima u Rimu bit će u nedjelju, 13. ožujka u 18 sati.