Svećenici iz Zavoda sv. Jeronima na duhovnim vježbama

MISA ISvećenici iz Zavoda sv. Jeronima, predvođeni rektorom msgr. Jurom Bogdanom,  sudjelovali su od 6. do 9. ožujka  2014. godine na godišnjim duhovnim  vježbama,  koje su održane u svetištu redovnika passionista San Gabriele dell’Adolorata (Sveti Gabrijel od žalosne Gospe) u talijanskoj pokrajini Abruzzo. Sveti Gabrijel je suzaštitnik talijanske mladeži u Katoličkoj akciji. Rodio se u Asizu 1. ožujka 1838. Godine 1856. je stupio u redovničku zajednicu pasionista. Preminuo je 27. veljače 1862. u samostanu  u mjestu Isola del Gran Sasso gdje mu je izgrađeno veliko svetište. Papa Pio X. proglasio ga je blaženim 31. svibnja 1908. a papa Benedikt XV. 13. svibnja 1920. svetim. Godine 1926. proglašen je suzaštitnikom talijanske mladeži. Papa Ivan XXIII. godine 1959. proglasio ga je i zaštitnikom talijanske pokrajine Abruzzo. Njegov grob je središte duhovnosti i mjesto hodočašća koje godišnje posjeti oko dva milijuna vjernika.

Duhovne vježbe za svećenike studente iz Zavoda sv. Jeronima na kojima su sudjelovali svi svećenici studenti iz Zavoda sv. Jeronima,  rektor msgr. Jure Bogdan  i vicerektor vlč. Marko Đurin, vodio je isusovac o. Mihály Szentmártoni, profesor na Papinskome sveučilištu Gregoriana i duhovnik svećenika studenata u Zavodu sv. Jeronima.

Duhovne vježbe završile su u nedjelju, 10. ožujka svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio rektor msgr. Bogdan, a prigodnu homiliju izrekao je  o. Szentmártoni. Na kraju misnoga slavlja, rektor Bogdan zahvalio je voditelju duhovnih vježbi u ime svih svećenika Zavoda sv. Jeronima.