Spomen svih vjernih mrtvih 1. i 2. studenoga 2016., molitva na rimskome groblju Campo Verano

pb019449-001Na svetkovinu Svih Svetih u utorak 1. studenoga 2016., pohodit ćemo rimsko groblje Campo Verano. Kod Zavodske grobnice koja se nalazi u predjelu Pincetto Vecchio Riparto IV, u utorak 1. studenoga u 15.00 sati počinje molitva za sve naše pokojne. Nakon toga zaustavit ćemo se u molitvi kod grobova sestara milosrdnica i kćeri milosrđa.

.
Večernja sveta misa na hrvatskom jeziku u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima je u redovito u 18.00 sati.

.
U liturgijskom vodiču – direktoriju Biskupske konferencije za talijansku pokrajinu Lazio, za Svetkovinu svih Svetih piše tekst upućen svim svećenicima i odgovornima:

  1. Neka se obavijeste vjernici o mogućnosti postizanja potpunog oprosta za mrtve, samo jedan put, posjetom jednoj crkvi, moleći Oče naš i Vjerovanje. Nakon što su se ispovjedili i pričestili, neka izgovore jednu molitvu na nakanu sv. Oca Pape. Takova mogućnost vrijedi od podneva 1. studenoga i cijeli naredni dan.

  2. Od 1. do 8. studenoga pohodom groblju i moleći za pokojne udjeljuje se potpuni oprost. Običaj molitve Večernje za mrtve nakon II. Večernje prvoga studenog može se zadržati. Isto se kaže i za druge tradicionalne pobožne čine za preminule što se održavaju na raznim mjestima.

U ponedjeljak 2. studenoga 2016., je Dušni dan. Toga dana sjećamo se u molitvama svojih pokojnika i svih preminulih.

Večernja sveta misa u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u 18.30 sati je za sve naše pokojne.