Preminuo preč. Andrija Lukinović, nekadašnji arhivist Zavoda

Preč. Andrija Lukinović, svećenik Zagrebačke, preminuo je u 74. godini života i 49. godini svećeništva u petak, 7. rujna 2018. godine.
Rođen je 15. rujna 1944. u Gornjim Bogićevicima od oca Josipa i majke Janje rođ. Sorić. Osnovnu je školu pohađao u Gornjim Bogićevcima i Okučanima nakon čega odlazi u Interdijecezansku srednju školu za spremanje svećenika u Zagrebu gdje je maturirao 1963. godine. Iste godine upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Nakon bogoslovnog fakulteta završio je i studij arhivistike na Filozofskom fakultetu u Zadru.
Za đakona je zaređen u ožujku 1969. godine, a 16. studenoga iste godine zaređen je za svećenika po rukama zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića. Kao svećenik službovao je u župama Mačkovac, Slavonska Požega, Skenderovci i Stražeman.
Od rujna 1976. do siječnja 1977. godine obnaša službu arhiviste Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu, a od 1. veljače 1977. do 2010. godine obnaša službu kaptolskog arhiviste pri Državnom arhivu Republike Hrvatske. Prebendarom Prvostolne crkve zagrebačke imenovan je 28. kolovoza 2009. godine i tu službu vrši do 2018. godine. Do svoje smrti vrši službu misnika i ispovjednika u zagrebačkoj katedrali.
Kroz dugi niz godina preč. Lukinović radio je na sređivanju i uređivanju arhiva Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu.

Pokopan je na mjesnom groblju u Gornjim Bogićevcima u utorak 11. rujna 2018.