Posjet predsjednika Hrvatskoga Sabora Zavodu Sv. Jeronima u Rimu

Papinski Hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rimu, na čelu s rektorom don Božom Radošem i vicerektorom don Markom Đurinom, u poslijepodnevnim satima 15. studenoga ugostio je predsjednika Hrvatskoga Sabora gospodina Gordana Jandrokovića i njegovu pratnju koji se nalaze u posjetu Rimu.

Posjet je započeo u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima gdje je rektor Radoš predsjedniku Sabora Jandrokoviću ukratko predstavio najznačajnije crtice iz povijesti Crkve i Zavoda.

Susret je nastavljen u Zavodu gdje je rektor Radoš pozdravio gospodina Jandrokovića i njegovu pratnju u ime Zavoda i svih njegovih članova izrazivši mu dobrodošlicu. Rektor Radoš i gospodin Jandroković tom su prigodom izmijenili prigodne darove. U svome obraćanju medijima gospodin Jandroković zahvalio je na iskazanoj dobrodošlici te izrazio radost svoga posjeta ovoj ustanovi naglasivši da mu ovo nije prvi puta da je u posjeti Zavodu Sv. Jeronima u Rimu te da se svaki puta osjeća ugodno kada dođe jer je to ustanova koja simbolizira povijesnu povezanost Hrvata sa Rimom, Svetim Ocem i katoličanstvom. Nadalje gospodin Jandroković je naglasio povijesnu važnost Zavoda koji je bio velika pomoć za sve one koji su morali napustiti svoju domovinu Hrvatsku u teškim povijesnim prilikama nedavne prošlosti. 

Susretu je prisustvovao jedan dio svećenika članova Zavoda, a u pratnji gospodina Jandrokovića bio je i veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić i veleposlanik Republike Hrvatske pri Republici Italiji Jasen Mesić.

Tekst: Bojan Ivešić

Foto: Marko Vuković