Posjet ministra vanjskih i europskih poslova RH Davora Ive Stiera Zavodu sv. Jeronima u Rimu

U sklopu svoga službenog pohoda Svetoj Stolici, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davor Ivo Stier posjetio je u subotu, 17. prosinca 2016., Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu. Ministar je stigao u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića te izaslanstva Ministarstva na čelu s tajnikom Kabineta ministra Filipom Vučkom, donedavnim veleposlanikom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici.

U crkvi sv. Jeronima dočekali su ih rektor Bože Radoš i vicerektor Marko Đurin, koji je predstavio povijest hrvatskih svetojeronimskih ustanova u Rimu. Nakon razgledavanja crkve, ministar je prisustvovao euharistijskome slavlju, koje je, u zajedništvu s pitomcima Zavoda, predslavio i propovijedao rektor Radoš. Po završetku slavlja, posjet je nastavljen u zavodskome salonu prigodnim druženjem i razmjenom darova.

Poslije toga, ministar je, sa svojom pratnjom, u crkvi sv. Jeronima sudjelovao na božićnom koncertu Gradskog zbora „Brodosplit“ iz Splita.

Matej Petrić

Foto: Zlatko Matić