MOLITVA GOSPI ZA DOMOVINU

Zdravo Presveta Djevice i Majko Božja Marijo, Majko Crkve Kristove, Majko naše povijesti, Kraljice naše sadašnjosti, Zvijezdo naše budućnosti, Moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske. Premda nevjerni da ti služimo, no uzdajući se u ljubav i divnu blagost tvoju, ispovijedamo danas, pred cijelim dvorom nebeskim i pukom zemaljskim, da si naša Odvjetnica i Majka, Majka cijelog našeg naroda.

Molimo te usrdno, da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama.

Ti si Kraljica i Majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje, kako ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.

U ovim teškim vremenima kušnji, Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, sve one koji se javno i u skrovitosti svoga srca žrtvuju za opće dobro naše Domovine: mornare, putnike i radnike, sve naše vojnike, časnike i branitelje, očeve, majke i udovice, sve svećenike i Bogu posvećene osobe, učitelje i javne djelatnike, tek začete, nezaštićene i nerođene, sve sužnje na tijelu i u duši, sve one koji su u smrtnoj borbi ovoga časa, zatvorenike, patnike i osamljene, one koji ne poznaju ni Tebe ni ljubav Tvoga Sina ali Te iskreno traže, sve stanovnike naše Domovine, cijelu našu domovinu i naš narod.

Bezgrješna djevice, koju u ovom Božjem hramu stoljećima štujemo pod nazivom «Madonna della Stella», molimo Te za mir i sklad, uzajamnu vjernost i poštovanje u našim obiteljima, za našu studentsku i radničku mladež, djecu, učenike, za sve naše mlade. Budi im zvjezda vodilja u svim vrtlozima i olujama života.

Izmoli nam svima vjernost i ustrajnost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete rimske Crkve, s Petrovim nasljednikom papom našim Franjom i našim biskupima, provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju te zavrijedimo doći jednom do vječnog života, da slavimo ondje Trojedinoga Boga, zajedno s Tobom – našom zvijezdom vodiljom, s anđelima i svetima, svom nebeskom proslavljenom Crkvom, po sve vijeke vjekova. Amen.