MISA ZADUŠNICA ZA O. IVANA FUČEKA D.I. U HRVATSKOJ CRKVI SV. JERONIMA U RIMU

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu 15. siječnja 2020. godine u 18.30 sati, mons. Bože Radoš varaždinski biskup i rektor Zavoda sv. Jeronima slavio je Misu zadušnicu sa molitvom večernje za pokojnog o. Ivana Fučeka D.I., dugogodišnjeg duhovnika u Zavodu koji je preminuo u nedjelju 12. siječnja u 94. godini života. Uz svećenike Zavoda sv. Jeronima na misi su sudjelovali i isusovci o. Željko Paša, D.I., profesor na Papinskom orijentalnom institutu, o. Josip Jelenić, profesor na Papinskom sveučilištu Gregorijana i drugi.

U kratkoj propovijedi mons. Radoš izrazio je svoje uvjerenje da je pokojnik u Kraljevstvu Nebeskom te istaknuo kako je cijeli život skupljao plodove u košaru svoga života koju je u nedjelju odnio Gospodinu na Njegov poziv. Na koncu je pozvao sve da zajedno mole za pokojnikovu dušu za koju vjerujemo da je pred licem Božjim.

Ivan Fuček bio je duhovnik u Zavodu sv. Jeronima u Rimu od 12. svibnja 1984. do 30. rujna 2001. Prije deset godina oprostio se od svoga boravka u Rimu i kao profesor emeritus vratio se u Domovinu gdje je nastavio raditi za dobro Crkve, Naroda Božjega i na veću slavu Božju. 5. prosinca 2010. godine upravo u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima slavio je svoju oproštajnu Misu te se oprostio od hrvatske rimske zajednice i svećeničke zajednice Zavoda sv. Jeronima.