Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio Zavod Sv. Jeronima u Rimu

U srijedu 13. studenoga 2019. godine, u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i Republici Italiji, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sa članovima svoje obitelji te delegacijom ministarstva posjetio je Hrvatsku crkvu Sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rimu. Ministra, koji je došao u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, dočekao je vicerektor Zavoda vlč. Marko Đurin, zatim mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik u apostolskoj nuncijaturi pri Europskoj uniji u Bruxellesu te nekoliko svećenika članova Zavoda.

Susret je započeo razgledavanjem crkve sv. Jeronima čija se unutrašnjost nalazi u tijeku restauracije gdje je vlč. Đurin ministru Grlić Radmanu u kratkim crtama prikazao povijesnu važnost i vrijednost kako crkve tako i institucije Zavoda. Nakon razgledanja crkve razgovori i druženje su se nastavili u zavodskom salonu u kojem su ministar Grlić Radman i vlč. Đurin razmijenili prigodne darove.

Svoj službeni posjet Republici Italiji i Svetoj Stolici ministar je završio danas, a u sklopu pohoda Svetoj Stolici nazočio je generalnoj audijenciji na trgu Sv. Petra gdje se susreo s papom Franjom te nakon toga i s mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice.

Bojan Ivešić

Foto: Marko Martić