Ministar Grlić Radman, ministrica Brnjac i zastupnica Petir u posjetu Zavodu sv. Jeronima

U sklopu službenoga posjeta Svetoj Stolici prigodom 30. obljetnice diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice u četvrtak 10. studenoga 2022. ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te saborska zastupnica Marijana Petir posjetili su i Papinski hrvatski Zavod svetog Jeronima te su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Janusz Blachowiak, savjetnik nuncijature na službi u Sekciji za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom Tajništvu Svete Stolice. Delegaciju je dočekao i pozdravio rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima Marko Đurin koji je ukratko protumačio povijest crkve i Zavoda sv. Jeronima.

U pratnji ministra bila je otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Tea Zupičić te drugi članovi delegacije i diplomatski djelatnici.

Pohod ministra Grlića Radmana dogodio se u okviru njegovog službenog posjeta Svetoj Stolici tijekom kojega je najprije u srijedu ujutro sudjelovao na audijenciji sa Svetim Ocem s kojim se poslije audijencije i susreo. Potom se u Vatikanu održao sastanak s tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, a nakon Zavoda održan je i susret s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Foto: Marko Martić