Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske 22. prosinca 2019.

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji, mole nas da obavijestimo o obvezatnoj registraciji birača za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati 22. prosinca 2019. te 5. siječnja 2020. (eventualni drugi krug). Potrebno je ispuniti zahtjev za aktivnu (za one koji imaju prebivalište izvan Republike Hrvatske) odnosno prethodnu registraciju (za one koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj). S obzirom na mogućnost ponavljanja izbora (drugi krug glasovanja), birači trebaju kod podnošenja zahtjeva odlučiti odnosi li se zahtjev samo za prvi, samo za drugi ili za oba kruga glasovanja.

U slučaju promjene mjesta registracije potrebno je ispuniti obrazac za promjenu mjesta aktivne odnosno promjenu mjesta prethodne registracije.

U slučaju odustanka od registracije potrebno je ispuniti obrazac za odustanak od aktivne odnosno odustanak od prethodne registracije.

Pozivamo sve hrvatske državljane u Rimu i Italiji da izvrše svoju građansku dužnost izlaskom na izbore. Isto tako da ovu vijest prenesete svim biračima za koje znate da će na dan izbora biti u Italiji.

Rok za podnošenje zahtjeva istječe 11. prosinca 2019.