Hrvatski beskućnici posjetili crkvu sv. Jeronima u Rimu

img_9437U sklopu Europskoga festivala radosti i milosrđa skupina od pedesetak beskućnika i volontera iz svih dijelova Hrvatske posjetila je u petak, 11. studenoga Hrvatsku crkvu sv. Jeronima u Rimu, nakon što su prijepodne u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu sudjelovali na posebnoj audijenciji s papom Franjom. 

Beskućnici su stigli u Rim u pratnji vlč. Dragutina Goričanca, fra Siniše Pucića, OFM te volontera okupljenih oko časopisa Ulične svjetiljke i Franjevačkoga svjetovnog reda MB Trsat. Dočekali su ih rektor preč. Bože Radoš, koji ih je ukratko upoznao s poviješću i značenjem hrvatskih svetojeronimskih ustanova u Rimu, te vicerektor vlč. Marko Đurin. Nakon što su se hodočasnici upisali u hodočasničku spomen-knjigu, zadržali su se Zavodu na prigodnoj okrjepi i druženju.

Europski festival radosti i milosrđa organizira se povodom Izvanredne godine milosrđa od petka, 11. do nedjelje, 13. studenoga za osobe koje su prisiljene živjeti bez krova nad glavom. Vrhunac susreta bit će nedjeljna sveta Misa s papom Franjom u bazilici sv. Petra. Prema službenim podatcima, za tu prigodu stiglo je oko 6000 hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Franjo Frankopan Velić