Duhovna obnova u svetištu Divino Amore

Copia di IMG_5834Duhovna obnova za članove Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima održana je u subotu, 11. listopada u svetištu Gospe od Božanske Ljubavi (Madonna del Divino Amore) kod Rima. Sudjelovali su svećenici studenti, odgojitelji i časne sestre iz Zavoda, a obnovu je predvodio duhovnik o. Mihály Szentmártoni DI. U uvodnom razmatranju govorio je o zajedništvu. Među ostalim je upozorio na neka pogrješna shvaćanja zajedništva i zajednice, ponudivši pitanja za osobni ispit savjesti. Također je protumačio krjeposti zajedničkoga života polazeći od „triju čarobnih riječi“ koje je i papa Franjo već više puta istaknuo: „molim“ koja je vezana uz krjepost pravednosti, „hvala“ koja se tiče poštovanja i „oprosti“ koja se odnosi na preuzimanje odgovornosti.

Nakon vremena predviđenoga za svetu ispovijed, osobnu molitvu i klanjanje, članovi Zavoda sudjelovali su na svečanom koncelebriranom euharistijskom slavlju koje je u novome svetištu predvodio rektor msgr. Jure Bogdan, a propovijedao je duhovnik o. Mihály Szentmártoni.

Ovom duhovnom obnovom koja je na početku akademske godine tradicionalno u svetištu Madonna del Divino Amore, članovi Zavoda žele svoj studij i boravak u Rimu preporučiti zagovoru i zaštiti Blažene Djevice Marije.

Franjo Frankopan Velić