Dugogodišnji djelatnik Zavoda sv. Jeronima Mato Vrbić odlazi u mirovinu

Zajednica svećenika studenata Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu i Uprava Zavoda u utorak 7. veljače 2023. oprostila se od dugogodišnjeg djelatnika Zavoda Mate Vrbića koji od petka 10. veljače odlazi u mirovinu.

U ime Uprave Zavoda pozdravio ga je i zahvalio mu na dugogodišnjem radu u Zavodu rektor Marko Đurin koji mu je uručio i prigodni dar te mu poželio blagoslovljene dane koji su pred njim i dugu mirovinu. U ime svećenika studenata zahvalio mu je Gabrijel Kamber, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije koji mu je također uručio dar svećenika i Uprave Zavoda. Na kraju je svoju riječ zahvale uputio i Mato Vrbić koji je je zahvalio sadašnjoj Upravi Zavoda te svim prijašnjim rektorima, vicerektorima, časnim sestrama i djelatnicima Zavoda, a na poseban način svim sadašnjim i bivšim svećenicima studentima.

Mato Vrbić radio je u Zavodu od 1995. godine. Tijekom gotovo 28 godina svoga boravka u Rimu bio je na usluzi mnogim svećenicima koji su boravili u Zavodu tijekom svih tih godina, ali isto tako i našim biskupima koji prilikom svoga boravka u Rimu redovito odsjedaju u Zavodu sv. Jeronima.

Foto: Marko Martić