Državni referendum 1. prosinca 2013.

Registrirajte se do 20. studenoga 2013.

Iziđite na referendum

 

Veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji prof. Damir Grubiša obavijestio nas je o raspisivanju državnog referenduma u Republici Hrvatskoj, radi donošenja odluke o referendumskom pitanju utemeljenom na Zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „U ime obitelji“, da se promjeni Ustav Republike Hrvatske, na način da se u Ustav Republike Hrvatske unese definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene.

1) Za one koji će se na dan referenduma naći u Rimu donosimo slijedeće upute: Državni referendum održat će se u Rimu u nedjelju 01. prosinca 2013. godine, od 07.-19.00 sati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Italiji (Via Luigi Bodio  74/76 – ROMA),  za sve birače koji će glasovati izvan Republike Hrvatske.

2) Da bi se moglo izići na referendum, TREBA SE OBVEZNO PRIJE REGISTRIRATI zaključno do srijede 20. studenog 2013. godine. VREMENA JE JAKO MALO! Registracija se obavlja na priloženim obrascima.

3) Svi birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj  (u putovnici ili osobnoj iskaznici piše adresa prebivališta u Hrvatskoj) trebaju popuniti obrazac za PRETHODNU REGISTRACIJU.

4) Svi birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj (u putovnici ili osobnoj iskaznici to piše gdje su prijavljeni) trebaju popuniti obrazac za AKTIVNU REGISTRACIJU.

5) Popunjeni obrazac treba vlastoručno potpisati. Uz njega obvezno priložiti preslik valjane identifikacijske isprave: PUTOVNICA ILI OSOBNA ISKAZNICA.

6) Popunjeni obrazac za prethodnu ili aktivnu registraciju mogu se podnositi osobno, putem pošte, faksa i e-mailom  na Adresu:

 Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici 

Via Luigi Bodio 74/76 

00191 ROMA Italia

Fax: 0039.06.36303405

E-MAIL: vrhrim@mvep.hr

6) SVIM ČLANOVIMA HRVATSKE RIMSKE ZAJEDNICE PREPORUČUJEM I POTIČEM IH DA SE REGISTRIRAJU DO SRIJEDE 20. STUDENOGA I DA IZIĐU NA REFERENDUM.

7) OBRAZAC ZA PRETHODNU I AKTIVNU REGISTRACIJU možete također preuzeti u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

8) Obvezno napisati i datum i mjesto rođenja.

 

Don Jure Bogdan, rektor