Božićni koncert Gradskog zbora “Brodosplit” u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

U subotu 17. prosinca 2016. u prepunoj Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu pred oduševljenom publikom Gradski zbor „Brodosplit“ iz Splita održao je božićni koncert s izvedbama tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama, ali isto tako i onih na latinskom jeziku te suvremenih skladbi na engleskom. Zborom je ravnao njegov voditelj mo. Vlado Sunko, profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Zbor je oduševio svojom profesionalnošću i sposobnošću kojom je približio otajstvo Božića, onako kako se ono posebno osjeti u našoj domovini, ali i po svem svijetu.

Sve je okupljene na početku pozdravio rektor Zavoda i crkve sv. Jeronima Bože Radoš. Uz mnoge članove hrvatske rimske zajednice te talijansku publiku, koncertu su prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davor Ivo Stier, koji je toga dana bio u službenom posjetu Svetoj Stolici, sa članovima svog izaslanstva, veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Slavica Karačić, veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Damir Grubiša te drugi diplomatski predstavnici u Rimu.

Ovim koncertom u crkvi sv. Jeronima Zbor „Brodosplit“ zaključio je svoj četverodnevni boravak u Rimu. Naime, zbor je proteklih dana u studiju Vatikanskog radija snimao oratorij „Uskrsnuće“ Ljube Stipišića Delmate. Radi se o vrlo vrijednom i zahtjevnom djelu tog vrsnog hrvatskog skladatelja: cjelovečernjem oratoriju s uskrsnom tematikom koji će tako po prvi puta biti stavljen i na nosač zvuka.